Ruilen

Tóch niet het gewenste model? Verkeerde kleur? Liever een maatje groter/kleiner? Het kan onverhoopt voorkomen dat je bij ontvangst van je bestelling toch niet helemaal tevreden bent. Daar doen wij niet moeilijk over. Bij BesteljeMac.nl krijg je standaard 30 dagen bedenktijd op het product dat je hebt besteld. De termijn gaat in nadat je het product hebt ontvangen en je kunt het product binnen 30 dagen dus kosteloos aan ons retourneren en omruilen voor een ander product. Moet je hiervoor bijbetalen? Dan sturen we je per e-mail een betaalverzoek. Als je dit betaalt, sturen we direct jouw vervangende product op!

Retourvoorwaarden
Het product dient in de onbeschadigde, originele verpakking retour gestuurd te worden. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Als er bij het uitproberen en testen van het product schade is ontstaan omdat je er niet zorgvuldig mee bent omgesprongen, kunnen wij de waardevermindering die dat tot gevolg heeft, bij je in rekening brengen. De waardevermindering is afhankelijk van de staat waarin het geretourneerde product zich bevindt en kan variëren van 0 tot 100% van het aankoopbedrag. We wachten met het omruilen van het product tot het moment dat wij het geretourneerde product ontvangen hebben en na controle voldoet aan de retourvoorwaarden.

iCloud uitschakelen
Je dient ervoor te zorgen dat ‘Zoek mijn Mac’ van het product is uitgeschakeld voordat je deze retour stuurt naar BesteljeMac.nl. Zonder het uitzetten van de ‘Zoek mijn Mac’ functie, kan deze niet in behandeling worden genomen. Bovendien kan het ruilen van het product vertraging oplopen wanneer ‘Zoek mijn Mac’ nog is ingeschakeld. Je leest hier hoe je dit uitschakelt: Een apparaat uit iCloud verwijderen. Bij het retourneren van een product dien je deze ook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Maak eerst een back-up van je data. BesteljeMac.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele dataverlies.

Uitgesloten van ruilen:

  • Producten waar de ‘Zoek mijn Mac’ functie nog actief is.
  • Producten die niet zijn teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
  • Vocht-, val- of stootschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade.
  • Onjuist gebruik van het product.
  • Defecten voortkomend uit reparaties bij derden zonder de toestemming van ons.

Een product kunnen terugsturen valt onder het herroepingsrecht en is wettelijk bepaald. Hier lees je meer over in de algemene voorwaardenLet op: Het herroepingsrecht geldt voor consumenten en niet voor zakelijke aankopen.

Andere vragen over dit onderwerp

Binnen 30 dagen kun je het apparaat kosteloos en zonder opgaaf van reden naar ons terugsturen. Je leest hier meer over op de klantenservicepagina ‘Retourneren‘.

Nee, BesteljeMac.nl is een online formulie om de prijzen laag te houden en door logistieke redenen is het helaas niet mogelijk om je bestelling zelf in het magazijn te ruilen.

Binnen 30 dagen kun je het apparaat kosteloos ruilen voor een ander product. Na de bedenkperiode van 30 dagen is alleen nog maar de wettelijke garantie van toepassing.

We wachten met het omruilen van het product tot het moment dat wij het geretourneerde product ontvangen hebben en na controle voldoet aan de retourvoorwaarden. Indien het gewenste product op voorraad is ontvang je doorgaans binnen 1-3 werkdagen het vervangende product.