Retourneren

Wij hechten er veel waarde aan dat onze klanten tevreden zijn over een bestelling dat bij ons is geplaatst. Ben je niet blij met je geleverde Macbook, iMac, Mac Studio of Mac mini? Binnen 30 dagen kun je het apparaat kosteloos en zonder opgaaf van reden naar ons terugsturen. Mocht je tóch een reden willen geven, dan vinden we dat natuurlijk altijd fijn; daar kunnen wij weer van leren! Uiteraard mag je er ook voor kiezen om je product om te ruilen voor een ander. Die keuze is geheel aan jou!

Retourvoorwaarden
Het product dient in de onbeschadigde, originele verpakking retour gestuurd te worden. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Als er bij het uitproberen en testen van het product schade is ontstaan omdat je er niet zorgvuldig mee bent omgesprongen, kunnen wij de waardevermindering die dat tot gevolg heeft, bij je in rekening brengen. De waardevermindering is afhankelijk van de staat waarin het geretourneerde product zich bevindt en kan variëren van 0 tot 100% van het aankoopbedrag. Wij zullen het volledige aankoopbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na verzending restitueren. We wachten daarmee echter wel tot het moment dat wij het geretourneerde product ontvangen hebben en na controle voldoet aan de retourvoorwaarden.

iCloud uitschakelen
Je dient ervoor te zorgen dat ‘Zoek mijn Mac’ van het product is uitgeschakeld voordat je deze retour stuurt naar BesteljeMac.nl. Zonder het uitzetten van de ‘Zoek mijn Mac’ functie, kan deze niet in behandeling worden genomen. Bovendien kan de terugbetaling vertraging oplopen wanneer ‘Zoek mijn Mac’ nog is ingeschakeld. Je leest hier hoe je dit uitschakelt: Een apparaat uit iCloud verwijderen. Bij het retourneren van een product dien je deze ook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Maak eerst een back-up van je data. BesteljeMac.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele dataverlies.

Uitgesloten van retour:

  • Producten waar de ‘Zoek mijn Mac’ functie nog actief is.
  • Producten die niet zijn teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
  • Vocht-, val- of stootschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade.
  • Onjuist gebruik van het product.
  • Defecten voortkomend uit reparaties bij derden zonder de toestemming van ons.

Een product kunnen terugsturen valt onder het herroepingsrecht en is wettelijk bepaald. Hier lees je meer over in de algemene voorwaarden. Let op: Het herroepingsrecht geldt voor consumenten en niet voor zakelijke aankopen.

Andere vragen over dit onderwerp

Binnen 30 dagen kun je het product kosteloos ruilen voor een ander product. Je leest hier meer over op de klantenservicepagina ‘Ruilen‘.

Bij BesteljeMac.nl betalen onze klanten in Nederland en België geen verzendkosten bij het retourneren van de bestelling.

Wij zullen het volledige aankoopbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na verzending restitueren. We wachten daarmee echter wel tot het moment dat wij het geretourneerde product ontvangen hebben en na controle voldoet aan de retourvoorwaarden.

Is je bestelling retour ontvangen? Dan ontvang je binnen 14 dagen het volledige aankoopbedrag terug via de betaalmethode waarmee de bestelling is afgerond.